26 d’agost, 2009

Record de vacances: Volteta per Shinagawa

Tòquio no és un municipi. És tota una àrea metropolitana. De fet, els edificis de l'Ajuntament és la seu del Govern Metropolità de Tòquio. La versió anglesa de la seva web ofereix tots els noms de les diverses categories de municipis. Segurament us cridarà l'atenció que cap s'anomeni Tokyo.

Shinagawa, on m'hi he estat en aquest curt viatge, n'és un. Tot seguit, unes fotos què hi he tret.Els 3 quadradets i les tres ratlles de la matrícula d'aquest cotxe es llegeixen "Shinagawa". Com veieu, a aquest país no tenen por dels localismes. Hom diria, fins i tot, que se'n senten orgullosos. I no com a altres llocs.
El cablejat és exterior i aeri. Resulta que si els terratrèmols o els tifons se'ls carreguen, són més fàcils d'arreglar si estan a la vista que enterrats. Fixeu-vos l'absència de voravies. Això també és freqüent, almenys en la zona residencial on jo hi he estat: bicicletes, vianants, motos i cotxes comparteixen pacíficament la carretera.
Un nus de cablejat aeri.
Aparcament a l'aire lliure. Les bicicletes es veuen aparcades per arreu, sense cap mena de seguretat. Aquí a ningú se li acudeix robar res. Us extranya que m'agradi Japó?


Uns grans magatzems. L'any passat vaig veure'n uns altres d'igual estil a Osaka.


Parc Rinshi-no-mori. Com tants altres parca a Tòquio, són semblants a boscos. Concretament aquest, segons em va dir la Tomoko, és un punt de reunió en cas d'emergència de terratrèmol.


El personal menut disfrutant d'un bany al parc Rinshi-no-mori.


Una sabateria com feia moooolts anys que no veia.


Entrada al temple shintoista Meguro Fudo.


Un cementiri.


Entrada de l'hotel Meguro Gajoen. Està decorat a la japonesa. És vistós de veritat.


Sostre de la planta baixa de l'hotel Meguro Gajoen.


Ornamentació de l'hotel Meguro Gajoen.


Cafeteria de l'Hotel Meguro Gajoen. La vidrera mira cap a un preciós exterior a base de cascades i exuberant vegetació.


El magnífic exterior que us deia en la foto d'abans. A aquesta parella vestida d'època els estaven fent una sessió de fotos.


Un dels molts rius que travessen Tòquio, passa per Shinagawa. De fet "gawa", o "kawa", vol dir "riu".


Un guai passeig que voreja el riu que us deia.